
Kiedy po ciężkim dniu wracam do domu i mam ochotę na coś dobrego na obiad smażę racuchy albo naleśniki :) Nie ma nic prostszego! Wystarczy wrzucić parę składników do miski i wymieszać! Oczywiście, musimy poświęcić potem trochę czasu przy patelni, ale ten smak jest tego wart! Zazwyczaj przygotowuję ciasto "na oko", ale dziś odmierzyłam wszystkie składniki. Racuchy wyszły jak zawsze wyśmienite :)!
Składniki:
na ciasto:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 duże jajko
- 1 łyżka oleju (dodana do ciasta)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1-2 jabłka
Składniki dokładnie wymieszać w misce. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obrać i drobno pokroić. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej. Racuchy smażyć na złocisty kolor.
Podawać posypane cukrem.
Smacznego!
Mniaaam!
OdpowiedzUsuńzapachniało mi jesienią. .
bardzo lubię racuchy, najbardziej te babcine:)
OdpowiedzUsuńmam ochotę na takie coś dobrego :-)
OdpowiedzUsuńOj, ja też uwielbiam takie racuchy! Pięknie Ci wyszły!
OdpowiedzUsuńwłaśnie próbuje wykorzystać Twój przepis, zobaczymy co wyjdzie :)
OdpowiedzUsuńbardzo dobre palce lizac,polecam!
OdpowiedzUsuńRewelacja. Moj 2 letni synek zjadl 3:)
OdpowiedzUsuńPychotki i bardzo proste.
OdpowiedzUsuńmoje tak nie urosły.Dlaczego???
OdpowiedzUsuńPYCHA
OdpowiedzUsuńprzepyszne przed chwila zrobiłam.Polecam;)monika
OdpowiedzUsuńRewelacja, bardzo proste i smaczne:)
OdpowiedzUsuńNigdy mi nie wychodziły racuchy! Ale ten przepis jest rewelacyjny! Szybki skuteczny i pyszny
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Właśnie je zrobiłam i palaszujemy ze smakiem
OdpowiedzUsuńcoś wspaniałego, bardzo szybko się robi i super smakują, rewelacyjny przepis, polecam :)
OdpowiedzUsuńWłasnie robię je po raz drugi. Pycha :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjne, właśnie pochłaniamy je całą rodziną :)
OdpowiedzUsuńO jeju.... to jest przepyszne.!!
OdpowiedzUsuńDzięuje Ci za ten przepis.!
Ale przyznam,ze robiłam Go peirwszy raz,i choć nie miałam cukru waniliowego dodałam odrobine olejku rumowego,i posypałam cukrem pudremi poprostu,,,,rozpływa się w ustach.!
Jak najbardziej POLECAM.!!!!
heheh jutro przyszlemu mezowi zrobie ciekawe jak wyjda:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam z tego przepisu i wyszły bardzo dobre, fajny pomysł z cynamonem, nie dawałam go wcześniej. PYCHA
OdpowiedzUsuńWlasnie skorzystalam z Twojego przepisu, wyszly pycha!
OdpowiedzUsuńJuż drugi raz zrobiłam dzieciom racuszki z Twojego przepisu, więc chyba wypada podziękować za przepis:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
właśnie robię :)))))))
OdpowiedzUsuńpaskudne
OdpowiedzUsuńTy chuju
Usuńwitam
OdpowiedzUsuńmi wychodzą strasznie płaskie :( dlaczego ??
22 stycznia 2010 16:18
OdpowiedzUsuńAnonimowy pisze...
paskudne
Jak sie nie umie zrobic to sie próbuje jeszcze raz i tak az do sktku a nie pisze sie glupot ze paskudne :) polecam chwilke posiedziec przy garkach :) a przepis jest świetny :)
zaraz robie bo chce
OdpowiedzUsuńzaraz robie:) fajny przepis
OdpowiedzUsuńnie umiem i nie lubie gotować, ale te racuszki wyszły SUPER!!! moja 4 letnia córka i ja zajadamy się tymi pysznościami,
OdpowiedzUsuńpo prostu proste, pyszne i szybkie danie
POLECAM!!!!!!!
Mam nadzieje ze pani od polaka doceni ten przepis , bo to miała byc praca domowa ;)
OdpowiedzUsuńJutro po szkle namówie mame na zrobienie RACUSZKÓW !!
Hej wlasnie zrobilam racuszki z twojego przepisu pachnna i smakuja takie aromatyczne w zimowy dzien pychota pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTo będzie mój debiut z racuszkami,oby tylko jeszcze wyszły tak smakowicie jak na zdjęciu...
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne! polecam:)
OdpowiedzUsuńracuszki są lepsze niż te które do tej pory robiłam. Wczesniej zamiast proszku do pieczenia używałam drożdzy.
OdpowiedzUsuńbardzo pyszne-palce lizac-takie wlasnie robi moja mama a teraz ja!polecam bardzo
OdpowiedzUsuńprysznie wyszły idealny przepis :D
OdpowiedzUsuńZaraz żonie i dziecku zrobię a jak wyszło to opowiem.
OdpowiedzUsuńpychaaaa mniam:) polecam wszytskim ten przepis>)
OdpowiedzUsuńPo prostu pycha!
OdpowiedzUsuńwłaśnie zrobiłam racuszki i wyszły bardzo dobre. jedyna modyfikacja jaką zastosowałam to dodałam troche kefiru (zamiast zsiadłego mleka) i sody zamiast proszku do pieczenia.
OdpowiedzUsuńa to się dodaje zsiadłe mleko ???
OdpowiedzUsuńWlasnie robie te racuchy,mam nadzieje ze wyjda pyszne:)Jak zjem to napisze.
OdpowiedzUsuńsuper ten przepis.racuchy wyszły znakomicie.będę je robić przynajmniej raz w tygodniu.
OdpowiedzUsuńPyszne są naprawde mniam!!! :*
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne recuchy bo muj mąż na wet je zjadł:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne :)) Szybkie, proste i bardzo smaczne!!
OdpowiedzUsuńDodałam łyżeczkę sody, ale poza tym drobnym szczegółem gratuluje prostego przepisu: zniknęły w 5 minut! Naprawdę pyszne!
OdpowiedzUsuńsama zrobilam i sama wszystkie zjadlam :) pyyycha
OdpowiedzUsuńha! zrobilem tylko, ze zamiast oleju dodalem olive a zamiast proszku do pieczenia, sody. wyszly rewelacyjnie! dziekuje
OdpowiedzUsuńpierwszy raz zrobilam te racuchy i wyszly super!! A cynamon dodal wspanialego aromatu!! naprawde polecam wszystkim!!
OdpowiedzUsuńNaprawde pyszne robilam ja z synkiem byl zachwycony:)
OdpowiedzUsuńpowiem tak:
OdpowiedzUsuńPrzepyszne racuchy:)
w życiu takich nie jadłam:)
Dziękuje za przepisik
bardzo dobre
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam na śniadanie wyszły pyszne:)
OdpowiedzUsuńja korzystam z tego przepisu za każdym razem.jest łatwy i racuchy smakują wyśmienicie :)))
OdpowiedzUsuńA dzisiaj ja skorzystam z Twojego przepisu :-) Wielkie dzięki!!!
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuńSą cudowne..takich dobrych jeszcze nigdy nie jadłam...puszyste jak chmurki=)mam zamiar je wykorzystać w zdobywaniu serca mojego księcia=P
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńpierwszy raz dzisiaj robiłem wyszły SUPER!!! PIKOLO76
OdpowiedzUsuńpyszne:) naprawdę świetny przepis, polecam:)
OdpowiedzUsuńdo racuszkow to im daleko:((( zawsze robilam swoje racuchy z glowy - wychodzily pyszne. postanowilam sprobowac czegos nowego i zrobilam z tego przepisu - NIEPOLECAM!!! zdecydowanie zostaje przy swoim przepisie:)
OdpowiedzUsuńNie prawda!! Te racuchy są wyśmienite!! Właśnie jestem w trakcie robienia. Jednego już skonsumowałam. Są przepyszne! Dawno tak dobrych racuchów nie jadłam!!
OdpowiedzUsuńWłaśnie skończyłam robić racuszki, a muszę powiedzieć, że są wyśmienite. Przyznam się też, że zrobiłam małą podmianę z "jabłka" na "mandarynki" i "brzoskwinki", a wyszła pychota. mmm... POLECAM!!!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Dziękuję bardzo ;)! Racuchy wyszły mi idealnie!
OdpowiedzUsuńja tam wole placki ziemniaczane
OdpowiedzUsuńpychota ;) dzięki za ten pzrepis
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis!!
OdpowiedzUsuńDzięki Twojemu przepisowi, w mojej kuchni zapachniało jak u Babci. Niezapomniane wspomnienia, które przywołał zapach i smak tych racuszków.
OdpowiedzUsuńDziękuję i ciepło pozdrawiam,
eve
pychota, pierwszy raz robiłam racuchy i wyszły wspaniałe a przygtowanie trwa chwileczkę.
OdpowiedzUsuńpyszny ten posmak cynamonu i sama konsystencja tez ok, na pewno jeszcze skorzystam ;)
OdpowiedzUsuńpalce lizac miod w gebie :) przepis pierwsza klasa pychotka :))
OdpowiedzUsuńDziękje za przepis,racuchy palce lizać.Polecam!!!
OdpowiedzUsuńps. ja zamiast 2 łyżek cukru waniliowego dodałam 2 łyzki normalnego cukru i aromat waniliowy.
Wyrosły i są pulchne a takich nigdy nie miałam.
Polecam przepis!!!!
jutro zrobię te racuchy!zobaczymy jakie będą:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie jem te pyszności. Kapitalny przepis! Dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńpyszne racuszki tylko tam sie daje chyba 2 łyżeczki a niełyżki cukru waniliowego. Dałam 2 łyżki i mi sie przypaliły szybko a smażyłam na malutkim ogniu... Jestem młodą kucharką więc to chyba normalne ;)
OdpowiedzUsuńA ja nie uznaję racuchów proszkowych .Wystarczy zamiast proszku dać 50 gr. drożdży i poczekać aż urośnie . Pycha !
OdpowiedzUsuńZrobiłam podwójną porcję i został już tylko jeden, czyli wszystkim smakowały mi również :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, pozdrawiam!
jedna drobna uwaga. nie ma cukru waniliowego tylko cukier wanilinowy:)
OdpowiedzUsuńszybki przepis i bardzo smaczne :) polecam !!!
OdpowiedzUsuńMoje dzieci zajadały się jak szalone... hmmm dobra ja też pyszne
OdpowiedzUsuńPyszne wyszły !
OdpowiedzUsuńAkurat nie miałam cukru waniliowego, więc dałam 2 łyżki cukru cynamonowego.
Naprawde polecam !!
BARDZO PYSZNE !!!!!!!
OdpowiedzUsuńMÓJ MĄŻ NIE LUBI SŁODKIEGO,A JADŁ AŻ SIĘ USZY TRZĘSŁY :)))OCZYWIŚCIE ZROBIŁAM PODWÓJNĄ PORCJĘ, SUPER ,DZIĘKUJĘ
Racuchy przepyszne!!!!! robię je też w wersji eco i daję połowę mąki razowej. też pyszne Oczywiście, że jest cukier waniliowy jak i wanilinowy, różnica polega na tym że cukier wanilinowy otrzymuje się z etylowaniliny (stąd też nazwa), natomiast prawdziwy cukier waniliowy - z lasek wanilii , dobrze czasem sie doinformowć a potem wyrażać opinię
OdpowiedzUsuńracuchy przepyszne. pierwsza klasa - fantastyczny przepis
OdpowiedzUsuńwyszły mi za 1-ym razem, przepis znam już na pamięć, a jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach, aż rozpływają się w ustach, jednym słowem - pyszota :-) !!!
OdpowiedzUsuńDobre, ale dla mojego męża trochę za mało ;)
OdpowiedzUsuńzajebiste paluszki lizac mniam mniam wlasnie palaszujemy je na sniadanko
OdpowiedzUsuńrobimy z bananem ciekawe co wyjdzie...
OdpowiedzUsuńJa dziś takie zrobię :))))))))))))))))) Już się nie mogę doczekać :P:
OdpowiedzUsuńDziś ja też zrobię zobaczymy co wyjdzie ???
OdpowiedzUsuńPasuje mi ten cynamon w przepisie :)
Racuchy robiłam pierwszy raz dzisiaj i są naprawdę wyśmienite, a mojemu narzeczonemu naprawdę zasmakują
OdpowiedzUsuńzgadzam się z komentatorem z 28 kwietnia: przepis beznadziejny - to NIE SĄ RACUCHY: za duzo soli,cynamonu, za mało cukru, słodkie mleko też nie jest zbyt odpowiednie. Chciałam spróbować innego przepisu niż wypróbowany i oto efekt - słone poduszki o kakaowym kolorze (z racji nadmiaru cynamonu. sorry, ale BLEEEEEEEE
OdpowiedzUsuńJakie to szczęście,że znalazłam ten przepis! Zwykle robię racuchy bez cynamonu i cukru waniliowego. Dzieci się zajadały brązowymi racuszkami i dopytywały skąd ten smak ;-) Wkrótce zrobię je jeszcze raz!
OdpowiedzUsuńhey, czy sa racuchy dla naprzyklad swinek domowych?
OdpowiedzUsuńpycha polecam robilam jednak bez cynamonu poniewz moja rodzina jakosc nie przepada za nim
OdpowiedzUsuńpycha!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńRównież nie lubię cynamonu i miałam dylemat dodać czy nie? Dodałam (troszkę mniej) i ... PYCHA MICHA!!
OdpowiedzUsuńSiedzimy z córką z wielkimi brzuchami pełnymi racuszków :)) Mniam ;)))
NA JESIENNE POPOŁUDNIE PYCHOTKA !!!!
OdpowiedzUsuńwlasnie szukalam jakiegos przepisu na obiad dla moich dzieciaczkow 3 i 2 lata i przypadkowo trafilam na racuchy. Byly przepyszne a moje dzieciaczki sie zajadaly."Dziekujemy za pyszny obiad" pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzieki za prosty przepis i fajny pomysl na kolacje lub sniadanie.....
OdpowiedzUsuńNa proszku !?? =\ Pyszne są racuchy tylko na drożdżach .......
OdpowiedzUsuńmam ochote,cały dzien po głowie mi chodziły,mojej babci zawsze były pyszne gdy wracałem ze szkoły,pachniało na odległosc.Ja dodaje odrobine oranzady gazowanej,sa pulchniejsze.Dziekuje,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńwłaśnie robię:P
OdpowiedzUsuńpyszne
OdpowiedzUsuńwłaśnie racuszki sie smażą i muszę powiedzieć ze znikają w mig:)
OdpowiedzUsuńNie wiem czy wy smaku nie macie,przecież tu jest za mało cukru(co mi z tych 2 łyżek waniliowego)Poza tym wyszły zbyt ciężkie i ubite a nie puszyste.
OdpowiedzUsuńNie miałam cynamonu więc zrobiłam bez i są również pycha! zależy jak kto lubi, ale dla mnie z dwiema łyżkami cukru waniliowego są idealnie słodkie. Polecam!
OdpowiedzUsuńzajebisteee xD
OdpowiedzUsuńSuper!Lepsze niż drożdżowe!Już je wpisałam do mojego zeszytu. Posypałam je waniliowym cukrem pudrem! Będą w moim domowym menu na stałe!
OdpowiedzUsuńRacuchy przepyszne:)
OdpowiedzUsuńSuper...pyszne...Dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńdziś wypróbuje :) oby wyszły tak puszyste jak na zdjęciu:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie je skończyłam no super wyszły ubiłam tylko oddzielnie białko i były takie puchate.
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
OdpowiedzUsuńWczoraj wyszły. Były tak przepyszne, że dzisiaj robię drugi raz :)
OdpowiedzUsuńSmaczne ale wyszło mi ich mało :)
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobnie racuchy z małą różnicą- zamiast proszku do pieczenia dodaje drożdże. Moja mama zawsze drożdże mieszała z cukrem (szybko się rozpuszczają), a jajko o mleko wcześniej wyciągała z lodówki, żeby nie były zimne (nie wiem dlaczego ale robię tak samo). Pyyycha!
OdpowiedzUsuńCoś okropnego..! zal;[
OdpowiedzUsuńnie dziwie sie ze mowisz ze okropne poniewaz sam(a) jestes okropnie beznadziejna - masz dwie lewe rece ! Jak dla mnie nie pierwszy raz robilam i sa pycha !!!
OdpowiedzUsuńwczoraj zrobilam pierwszy raz,ale z bananami i nektarynkami....wyszly znakomite!!szybko zniknely i wszystkim bylo malo;)
OdpowiedzUsuńdziekuje za przepis
pozdrawiam:)
Obrzydliwe gnioty, chyba chodziło o półtorej łyżki mąki, a nie półtorej szklanki. No chyba, że jesteśmy bardzo oszczędni... ciasto właśnie zatkało zlew, a zapewniam, że gotuję bardzo dobrze. Cos strasznego, nie rozumiem zachwytu :/
OdpowiedzUsuńfantastyczne,leciutkie,pachnace,pulchniutkie,chrupiace,az same do gebki wchodza;)REWELACJA POLECAM WZYTKIM,BLYKAWICZNIE SIE JE ROBI POL GODZ I MAZ JUZ JE NA STOLE;)POLECAM ZROBIC Z PODWOJNEJ PORCJI,BO JEDNA TO MALO;)
OdpowiedzUsuńRaj w podniebieniu. Nic dodać i nic ująć:)
OdpowiedzUsuńPyszne!Moja Maya zjadla 4!!Tyle ile ma lat:-)pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńwlasnie zrobilam z maki pelnoziarnistej ; pycha;wnuczek juz sie zajada
OdpowiedzUsuńPierwsza klasa zajebiste
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis - mój niejeadek zjadł 2 duże racuchy :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wg. przepis.Pyszne delikatne, słodkie...takie jak powinny być:)
OdpowiedzUsuńzrobiłam racuchy są pyszne pozdrawiam;]
OdpowiedzUsuńA więc tak,
OdpowiedzUsuńmiałam pewne obawy czytając negatywne komentarze lecz postanowiłam się nie zniechęcać.
Cynamonu jak dla mnie jest w sam raz.
Nie miałam cukru waniliowego, więc dodałam cukru pudru (lubimy słodkie więc dałam 6 łyżek cukru pudru).
Wszystko zmiksowałam mikserem (wydaje mi się że wtedy placuszki wychodzą bardziej puszyste)i pokroiłam bardzo cieniutkie plasterki jabłka.
Placki wyszły prawie IDEALNIE ;) Znalazłam tylko jedną wadę-zbyt szybko znikają z talerzy :D
A co do komentarza o tym że ciasto wyszło zbyt gęste i zapchało zlew-MLEKO NIE MA BYĆ W PROSZKU ;)hehe
Pyszneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńwłasnie zrobiłam i są pyszne polecam
OdpowiedzUsuńPyszne sa te racuszki i bardzo latwy przepis, ja do jablek dodalam jeszcze rabarbar wyszly bardzo dobre i nie chlona truszczu :).
OdpowiedzUsuńPolecam!!!!!
rewelacyjny przepis ! :) najlepszy jaki spotkalam bo porcja akurat na 2-3 osoby, latwo i szybko sie robi i tanie produkty :P i w dodatku bez drozdzy :) super !
OdpowiedzUsuńPyszne - najlepsze jakie robiłam do tej pory:)
OdpowiedzUsuńMoja rada: warto dodać 2-3 łyżki wódki wówczas racuszki nie będę wchłaniać oleju.
Na ile to osób?
OdpowiedzUsuńWyszły pyszne super przepis :)
OdpowiedzUsuńDodałam tylko więcej cukru pudru bo lubimy słodkie, ale przepis super łatwy i przepyszny!!! :)
OdpowiedzUsuńpycha pierwsza klasa! szybko pysznie i nie drogo . dziekuje
OdpowiedzUsuńTe placuszki to istna pychotka:)Ławe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu!
OdpowiedzUsuńwlasnie robie zobaczymy czy wyjda takie piekne jak na zdjeciu :)
OdpowiedzUsuńwysmienite!
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńsuper smaczne nie dodałam cynamonu ale i tak wyszły extra pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPamietam, ze przepis mojej babci zawieral drozdze, chodzenie na palcach, zeby ciasto nie opadlo itp. Wiec nigdy sama racuchow nie robilam. Az do dzisiaj. Wyszly bardzo dobre, wyrosly jak na drozdzach :)
OdpowiedzUsuńWczoraj je zrobiłam, są wyśmienite!!! I jak szybko się je przyrządza :) Polecam.
OdpowiedzUsuńPrzepis ok, tylko moim zdaniem za duzo proszku do pieczenia...
OdpowiedzUsuńbobma!!! najlepsze!!! jabluszka starlam na tarce(duuzo jablek) i dodalam troche sody, polecam!
OdpowiedzUsuńżadna rewelacja, nie wiem czym się tak podniecacie za przeproszeniem. :)
OdpowiedzUsuńplacuszki są przepyszne, proste w przyrządzeniu!!!!polecam marta
OdpowiedzUsuńTeż zrobiłem i wyszły bardzo dobre, dziękuje za przepis ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie się zastanawiam czy je zrobić... a co mi tam spróbuje:p przepis brzmi smakowicie:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie też je robie mam nadzieje ze dobre wyjdą :) pozdrawiam Laura
OdpowiedzUsuńprzepyszne :)
OdpowiedzUsuńnajgorszy na swiecie
OdpowiedzUsuńMoj dwulatek wlasnie sie zajada ; ) dodalam jeszcze rodzynki, bo bardzo pasowaly mi do cynamowu i mala gruszke, bo musialam ja bardzo szybko do czegos wykorzystac, wyszly pyszne!
OdpowiedzUsuńPyszny i szybki przepis:))))
OdpowiedzUsuńWyśmienite !!! Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie skończyłam je robić:) bardzo dobre, polecam:)
OdpowiedzUsuńJa też właśnie skończyłam robić i nie wyrosły tak jak na zdjęciu:( co mogłam zrobić źle?
OdpowiedzUsuńHey na ile procji starcza przepis zamierzam dzis zrobic cos dobrego..?:)
OdpowiedzUsuńRobiłam i niestety daleko im do racuszków, nie wyrastają,a poza tym ten cynamon zabija prawdziwy smak racuchów!!!
OdpowiedzUsuńhej ja je robie z tego przepisu od 2 lat a moja coreczka 11lat i zonka sie zajadaja az milo sa wysmienite pozdrawiam
OdpowiedzUsuńbardzo bardzo dobre
OdpowiedzUsuńnie wiem jak wyjda, robilam inne ale sprobowac mozna,dam znac jak wyszly
OdpowiedzUsuńMASAKRA!!!!!!!!!! BARDZIEJ CHUJOWYCH RACUCHO PODOBNYCH PLACKÓW NIE JADŁAM , W DUPE SE WŁÓZ TO GÓWNO!!!!!!!!! fuuuuuuuuuuu!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńjadzinia
Świetne, przepyszne, proste do zrobienia, w sumie z tego przepisu to sporo ich wychodzi :)
OdpowiedzUsuńPychotka :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie dzisiaj mam zamiar zrobić te racuszki :-) bardzo dziękuję za przepis :-)
OdpowiedzUsuńPaweł.
Bardzo dziękuję Pani za taki superowy przepis-Ania
OdpowiedzUsuńdziękóweczka za przepis! zaraz biorę się do roboty! :)
OdpowiedzUsuńDa się zjeść ale rewelacji nie ma
OdpowiedzUsuńDziś skorzystałem z tego przepisu. Po usmażeniu posypałem cukrem pudrem i były pyszne. Można polać słodką śmietanką albo posmarować konfiturą lub dżemem albo nałożyć sałatkę owocową z pokrojonych np: bananów, ananasa, winogron itd.
OdpowiedzUsuńTe racuchy na zdjęciu są bez cynamonu bo są takie białawe.
pychotki mniam mniam.
OdpowiedzUsuńBardzo dobre :) Wyszły za pierwszym razem :) Dzięki za przepis!
OdpowiedzUsuńzabieram sie do roboty...
OdpowiedzUsuńPlacuszki rewelacja, tak prosty przepis ze az wstyd jak ktos pisze ze nie dobre!!!! pewnie nie umie odpowidenio zrobic wg przepisu:) bardzo dobre, rewelacja. Dziekuje za przepis . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPrzepyszniaste!!! dziekuje za przepis i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziękuje bardzo!
OdpowiedzUsuńWłaśnie zajadamy się z synkiem, sporadycznie gotuję a że dzisiaj siedzimy w domu bo mały chory to postanowiłam mu zrobić coś pysznego.
Świetny przepis.
Prosty bez udziwnień.
dziękujemy!
właśnie dziś będę robić na obiadek:)racuszki mnia mniam palce lizać!!!
OdpowiedzUsuńdziękuję za pyszny przepis!...właśnie wszystkie zniknęły, a zrobiłam 1.5 porcji:))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:)
Guriana:)
Przepyszne!!! Szukalam prostego i szybkiego przepisu na racuchy - ten jest najlepszy i najprostszy!!! Dziekuje za pyszna kolacje :)
OdpowiedzUsuńRacuchy świetne i u mnie wyszły. Widocznie trzeba włożyć w nie trochę serca by się udały ;)Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWygladaja świetnie, ja niestety jestem na diecie ketogennej :(((
OdpowiedzUsuńtakie sobie, zbite, mało słodkie, dość tłuste, ale jak się chce szybko przekąsić coś ciepłego i kalorycznego to są ok.
OdpowiedzUsuńpyszne wlasnie zrobilam dziekuje za przepis
Usuńa moze teraz ja...
OdpowiedzUsuńco do racuchow to nalezy uzywac szlanki(kubka) tego samego do skladnikow... a sol proszek itd, wystarczy po lyzecce
Właśnie zabieram się z mamą do zrobienia tych racuszków. Ze względu na bardzo dobre opinie postanowiłam skorzystać z Pani przepisu. Mam nadzieję, że i mnie wyjdą równie smaczne :)
OdpowiedzUsuńprzepyszne!!! Nigdy mi tak ladnie na proszku nie wyrastaly, a te cudnie :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz mi wyszly racuchy;)Super przepis:)
OdpowiedzUsuńPomimo ze bez cynamonu, z cukrem normalnym i danym ciut więcej mleka wyszły pysznie.
OdpowiedzUsuńNie lubię gotować ale te racuszki to wyszły idealnie pulchniutkie jak nigdy dotąd. Dziękuje córeczka także
fajne, własnie robię
OdpowiedzUsuńpierwszy raz robilam z cynamonem, sa pyszne! Moja Babcia jak bylam mala polewala jeszcze smietana :)) mmmm....pychotka!!! :))
OdpowiedzUsuńRacuchy REWELACJA!!! Pierwsza klasa!! Przepis znakomity,następnym razem zrobię podwójną porcję bo zniknęły w mig!!:)
OdpowiedzUsuńone musza plywac w oleju czy moge smazyc na teflonie z mala iloscia tluszczu??? prosze o odpowiedz :)
OdpowiedzUsuńHm... zrobiłam, nie były złe, ale moje są o wiele lepsze. Mam 12 lat i sama wymyśliłam przepis, pisać na moje konto gg:) Sorki, ale nie są za dobre...
OdpowiedzUsuńBleeeeeeeeeeeeeeeee ochyda fuj masakra do dupy i sie wypchaj
OdpowiedzUsuńdziś zrobiłam, bardzo smaczne. cała rodzinka jadła, aż się uszy trzęsły. polecam!
OdpowiedzUsuń