
Tyle z teorii. Rybka smakuje naprawdę wyśmienicie, a przygotowuje się ją niezwykle szybko.
Składniki:
- filety z dorsza
- 1 duża cebula
- pomidory w puszce
- olej
- koperek
- pietruszka
- 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej)
- mąka (do obtoczenia ryby)
- sól i pieprz
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Następnie przełożyć ją do garnka, dodać pomidory z puszki i musztardę. Lekko podgrzać.
Rybę doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć. Tak przygotowaną rybę przełożyć do garnka. Do sosu należy dolać trochę wrzątku.
Całość dusić pod przykryciem około 10 - 15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz