poniedziałek, 17 sierpnia 2009

Złociste racuchy z jabłkami



Kiedy po ciężkim dniu wracam do domu i mam ochotę na coś dobrego na obiad smażę racuchy albo naleśniki :) Nie ma nic prostszego! Wystarczy wrzucić parę składników do miski i wymieszać! Oczywiście, musimy poświęcić potem trochę czasu przy patelni, ale ten smak jest tego wart! Zazwyczaj przygotowuję ciasto "na oko", ale dziś odmierzyłam wszystkie składniki. Racuchy wyszły jak zawsze wyśmienite :)!

Składniki:
na ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka oleju (dodana do ciasta)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
na nadzienie:
  • 1-2 jabłka

Składniki dokładnie wymieszać w misce. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obrać i drobno pokroić. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej. Racuchy smażyć na złocisty kolor.
Podawać posypane cukrem.

Smacznego!

232 komentarze:

  1. Mniaaam!
    zapachniało mi jesienią. .

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię racuchy, najbardziej te babcine:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mam ochotę na takie coś dobrego :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj, ja też uwielbiam takie racuchy! Pięknie Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie próbuje wykorzystać Twój przepis, zobaczymy co wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo dobre palce lizac,polecam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Rewelacja. Moj 2 letni synek zjadl 3:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pychotki i bardzo proste.

    OdpowiedzUsuń
  9. moje tak nie urosły.Dlaczego???

    OdpowiedzUsuń
  10. przepyszne przed chwila zrobiłam.Polecam;)monika

    OdpowiedzUsuń
  11. Rewelacja, bardzo proste i smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nigdy mi nie wychodziły racuchy! Ale ten przepis jest rewelacyjny! Szybki skuteczny i pyszny

    OdpowiedzUsuń
  13. Super przepis. Właśnie je zrobiłam i palaszujemy ze smakiem

    OdpowiedzUsuń
  14. coś wspaniałego, bardzo szybko się robi i super smakują, rewelacyjny przepis, polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Własnie robię je po raz drugi. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  16. rewelacyjne, właśnie pochłaniamy je całą rodziną :)

    OdpowiedzUsuń
  17. O jeju.... to jest przepyszne.!!
    Dzięuje Ci za ten przepis.!
    Ale przyznam,ze robiłam Go peirwszy raz,i choć nie miałam cukru waniliowego dodałam odrobine olejku rumowego,i posypałam cukrem pudremi poprostu,,,,rozpływa się w ustach.!

    Jak najbardziej POLECAM.!!!!

    OdpowiedzUsuń
  18. heheh jutro przyszlemu mezowi zrobie ciekawe jak wyjda:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Zrobiłam z tego przepisu i wyszły bardzo dobre, fajny pomysł z cynamonem, nie dawałam go wcześniej. PYCHA

    OdpowiedzUsuń
  20. Wlasnie skorzystalam z Twojego przepisu, wyszly pycha!

    OdpowiedzUsuń
  21. Już drugi raz zrobiłam dzieciom racuszki z Twojego przepisu, więc chyba wypada podziękować za przepis:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  22. właśnie robię :)))))))

    OdpowiedzUsuń
  23. witam
    mi wychodzą strasznie płaskie :( dlaczego ??

    OdpowiedzUsuń
  24. 22 stycznia 2010 16:18
    Anonimowy pisze...
    paskudne


    Jak sie nie umie zrobic to sie próbuje jeszcze raz i tak az do sktku a nie pisze sie glupot ze paskudne :) polecam chwilke posiedziec przy garkach :) a przepis jest świetny :)

    OdpowiedzUsuń
  25. zaraz robie:) fajny przepis

    OdpowiedzUsuń
  26. nie umiem i nie lubie gotować, ale te racuszki wyszły SUPER!!! moja 4 letnia córka i ja zajadamy się tymi pysznościami,
    po prostu proste, pyszne i szybkie danie
    POLECAM!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  27. Mam nadzieje ze pani od polaka doceni ten przepis , bo to miała byc praca domowa ;)
    Jutro po szkle namówie mame na zrobienie RACUSZKÓW !!

    OdpowiedzUsuń
  28. Hej wlasnie zrobilam racuszki z twojego przepisu pachnna i smakuja takie aromatyczne w zimowy dzien pychota pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  29. To będzie mój debiut z racuszkami,oby tylko jeszcze wyszły tak smakowicie jak na zdjęciu...

    OdpowiedzUsuń
  30. bardzo smaczne! polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  31. racuszki są lepsze niż te które do tej pory robiłam. Wczesniej zamiast proszku do pieczenia używałam drożdzy.

    OdpowiedzUsuń
  32. bardzo pyszne-palce lizac-takie wlasnie robi moja mama a teraz ja!polecam bardzo

    OdpowiedzUsuń
  33. prysznie wyszły idealny przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  34. Zaraz żonie i dziecku zrobię a jak wyszło to opowiem.

    OdpowiedzUsuń
  35. pychaaaa mniam:) polecam wszytskim ten przepis>)

    OdpowiedzUsuń
  36. Po prostu pycha!

    OdpowiedzUsuń
  37. właśnie zrobiłam racuszki i wyszły bardzo dobre. jedyna modyfikacja jaką zastosowałam to dodałam troche kefiru (zamiast zsiadłego mleka) i sody zamiast proszku do pieczenia.

    OdpowiedzUsuń
  38. a to się dodaje zsiadłe mleko ???

    OdpowiedzUsuń
  39. Wlasnie robie te racuchy,mam nadzieje ze wyjda pyszne:)Jak zjem to napisze.

    OdpowiedzUsuń
  40. super ten przepis.racuchy wyszły znakomicie.będę je robić przynajmniej raz w tygodniu.

    OdpowiedzUsuń
  41. Pyszne są naprawde mniam!!! :*

    OdpowiedzUsuń
  42. Bardzo pyszne recuchy bo muj mąż na wet je zjadł:)

    OdpowiedzUsuń
  43. Przepyszne :)) Szybkie, proste i bardzo smaczne!!

    OdpowiedzUsuń
  44. Dodałam łyżeczkę sody, ale poza tym drobnym szczegółem gratuluje prostego przepisu: zniknęły w 5 minut! Naprawdę pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  45. sama zrobilam i sama wszystkie zjadlam :) pyyycha

    OdpowiedzUsuń
  46. ha! zrobilem tylko, ze zamiast oleju dodalem olive a zamiast proszku do pieczenia, sody. wyszly rewelacyjnie! dziekuje

    OdpowiedzUsuń
  47. pierwszy raz zrobilam te racuchy i wyszly super!! A cynamon dodal wspanialego aromatu!! naprawde polecam wszystkim!!

    OdpowiedzUsuń
  48. Naprawde pyszne robilam ja z synkiem byl zachwycony:)

    OdpowiedzUsuń
  49. powiem tak:
    Przepyszne racuchy:)
    w życiu takich nie jadłam:)
    Dziękuje za przepisik

    OdpowiedzUsuń
  50. Właśnie zrobiłam na śniadanie wyszły pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  51. ja korzystam z tego przepisu za każdym razem.jest łatwy i racuchy smakują wyśmienicie :)))

    OdpowiedzUsuń
  52. A dzisiaj ja skorzystam z Twojego przepisu :-) Wielkie dzięki!!!

    OdpowiedzUsuń
  53. Są cudowne..takich dobrych jeszcze nigdy nie jadłam...puszyste jak chmurki=)mam zamiar je wykorzystać w zdobywaniu serca mojego księcia=P

    OdpowiedzUsuń
  54. pierwszy raz dzisiaj robiłem wyszły SUPER!!! PIKOLO76

    OdpowiedzUsuń
  55. pyszne:) naprawdę świetny przepis, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  56. do racuszkow to im daleko:((( zawsze robilam swoje racuchy z glowy - wychodzily pyszne. postanowilam sprobowac czegos nowego i zrobilam z tego przepisu - NIEPOLECAM!!! zdecydowanie zostaje przy swoim przepisie:)

    OdpowiedzUsuń
  57. Nie prawda!! Te racuchy są wyśmienite!! Właśnie jestem w trakcie robienia. Jednego już skonsumowałam. Są przepyszne! Dawno tak dobrych racuchów nie jadłam!!

    OdpowiedzUsuń
  58. Właśnie skończyłam robić racuszki, a muszę powiedzieć, że są wyśmienite. Przyznam się też, że zrobiłam małą podmianę z "jabłka" na "mandarynki" i "brzoskwinki", a wyszła pychota. mmm... POLECAM!!!

    OdpowiedzUsuń
  59. Świetny przepis! Dziękuję bardzo ;)! Racuchy wyszły mi idealnie!

    OdpowiedzUsuń
  60. ja tam wole placki ziemniaczane

    OdpowiedzUsuń
  61. pychota ;) dzięki za ten pzrepis

    OdpowiedzUsuń
  62. Dziękuję za przepis!!

    OdpowiedzUsuń
  63. Dzięki Twojemu przepisowi, w mojej kuchni zapachniało jak u Babci. Niezapomniane wspomnienia, które przywołał zapach i smak tych racuszków.
    Dziękuję i ciepło pozdrawiam,
    eve

    OdpowiedzUsuń
  64. pychota, pierwszy raz robiłam racuchy i wyszły wspaniałe a przygtowanie trwa chwileczkę.

    OdpowiedzUsuń
  65. pyszny ten posmak cynamonu i sama konsystencja tez ok, na pewno jeszcze skorzystam ;)

    OdpowiedzUsuń
  66. palce lizac miod w gebie :) przepis pierwsza klasa pychotka :))

    OdpowiedzUsuń
  67. Dziękje za przepis,racuchy palce lizać.Polecam!!!
    ps. ja zamiast 2 łyżek cukru waniliowego dodałam 2 łyzki normalnego cukru i aromat waniliowy.
    Wyrosły i są pulchne a takich nigdy nie miałam.
    Polecam przepis!!!!

    OdpowiedzUsuń
  68. jutro zrobię te racuchy!zobaczymy jakie będą:)

    OdpowiedzUsuń
  69. Właśnie jem te pyszności. Kapitalny przepis! Dziękuję bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  70. pyszne racuszki tylko tam sie daje chyba 2 łyżeczki a niełyżki cukru waniliowego. Dałam 2 łyżki i mi sie przypaliły szybko a smażyłam na malutkim ogniu... Jestem młodą kucharką więc to chyba normalne ;)

    OdpowiedzUsuń
  71. A ja nie uznaję racuchów proszkowych .Wystarczy zamiast proszku dać 50 gr. drożdży i poczekać aż urośnie . Pycha !

    OdpowiedzUsuń
  72. Zrobiłam podwójną porcję i został już tylko jeden, czyli wszystkim smakowały mi również :)
    Bardzo fajny przepis, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  73. jedna drobna uwaga. nie ma cukru waniliowego tylko cukier wanilinowy:)

    OdpowiedzUsuń
  74. szybki przepis i bardzo smaczne :) polecam !!!

    OdpowiedzUsuń
  75. Moje dzieci zajadały się jak szalone... hmmm dobra ja też pyszne

    OdpowiedzUsuń
  76. Pyszne wyszły !
    Akurat nie miałam cukru waniliowego, więc dałam 2 łyżki cukru cynamonowego.
    Naprawde polecam !!

    OdpowiedzUsuń
  77. BARDZO PYSZNE !!!!!!!
    MÓJ MĄŻ NIE LUBI SŁODKIEGO,A JADŁ AŻ SIĘ USZY TRZĘSŁY :)))OCZYWIŚCIE ZROBIŁAM PODWÓJNĄ PORCJĘ, SUPER ,DZIĘKUJĘ

    OdpowiedzUsuń
  78. Racuchy przepyszne!!!!! robię je też w wersji eco i daję połowę mąki razowej. też pyszne Oczywiście, że jest cukier waniliowy jak i wanilinowy, różnica polega na tym że cukier wanilinowy otrzymuje się z etylowaniliny (stąd też nazwa), natomiast prawdziwy cukier waniliowy - z lasek wanilii , dobrze czasem sie doinformowć a potem wyrażać opinię

    OdpowiedzUsuń
  79. racuchy przepyszne. pierwsza klasa - fantastyczny przepis

    OdpowiedzUsuń
  80. wyszły mi za 1-ym razem, przepis znam już na pamięć, a jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach, aż rozpływają się w ustach, jednym słowem - pyszota :-) !!!

    OdpowiedzUsuń
  81. Dobre, ale dla mojego męża trochę za mało ;)

    OdpowiedzUsuń
  82. zajebiste paluszki lizac mniam mniam wlasnie palaszujemy je na sniadanko

    OdpowiedzUsuń
  83. robimy z bananem ciekawe co wyjdzie...

    OdpowiedzUsuń
  84. Ja dziś takie zrobię :))))))))))))))))) Już się nie mogę doczekać :P:

    OdpowiedzUsuń
  85. Dziś ja też zrobię zobaczymy co wyjdzie ???
    Pasuje mi ten cynamon w przepisie :)

    OdpowiedzUsuń
  86. Racuchy robiłam pierwszy raz dzisiaj i są naprawdę wyśmienite, a mojemu narzeczonemu naprawdę zasmakują

    OdpowiedzUsuń
  87. zgadzam się z komentatorem z 28 kwietnia: przepis beznadziejny - to NIE SĄ RACUCHY: za duzo soli,cynamonu, za mało cukru, słodkie mleko też nie jest zbyt odpowiednie. Chciałam spróbować innego przepisu niż wypróbowany i oto efekt - słone poduszki o kakaowym kolorze (z racji nadmiaru cynamonu. sorry, ale BLEEEEEEEE

    OdpowiedzUsuń
  88. Jakie to szczęście,że znalazłam ten przepis! Zwykle robię racuchy bez cynamonu i cukru waniliowego. Dzieci się zajadały brązowymi racuszkami i dopytywały skąd ten smak ;-) Wkrótce zrobię je jeszcze raz!

    OdpowiedzUsuń
  89. hey, czy sa racuchy dla naprzyklad swinek domowych?

    OdpowiedzUsuń
  90. pycha polecam robilam jednak bez cynamonu poniewz moja rodzina jakosc nie przepada za nim

    OdpowiedzUsuń
  91. Również nie lubię cynamonu i miałam dylemat dodać czy nie? Dodałam (troszkę mniej) i ... PYCHA MICHA!!
    Siedzimy z córką z wielkimi brzuchami pełnymi racuszków :)) Mniam ;)))

    OdpowiedzUsuń
  92. NA JESIENNE POPOŁUDNIE PYCHOTKA !!!!

    OdpowiedzUsuń
  93. wlasnie szukalam jakiegos przepisu na obiad dla moich dzieciaczkow 3 i 2 lata i przypadkowo trafilam na racuchy. Byly przepyszne a moje dzieciaczki sie zajadaly."Dziekujemy za pyszny obiad" pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  94. Dzieki za prosty przepis i fajny pomysl na kolacje lub sniadanie.....

    OdpowiedzUsuń
  95. Na proszku !?? =\ Pyszne są racuchy tylko na drożdżach .......

    OdpowiedzUsuń
  96. mam ochote,cały dzien po głowie mi chodziły,mojej babci zawsze były pyszne gdy wracałem ze szkoły,pachniało na odległosc.Ja dodaje odrobine oranzady gazowanej,sa pulchniejsze.Dziekuje,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  97. właśnie robię:P

    OdpowiedzUsuń
  98. właśnie racuszki sie smażą i muszę powiedzieć ze znikają w mig:)

    OdpowiedzUsuń
  99. Nie wiem czy wy smaku nie macie,przecież tu jest za mało cukru(co mi z tych 2 łyżek waniliowego)Poza tym wyszły zbyt ciężkie i ubite a nie puszyste.

    OdpowiedzUsuń
  100. Nie miałam cynamonu więc zrobiłam bez i są również pycha! zależy jak kto lubi, ale dla mnie z dwiema łyżkami cukru waniliowego są idealnie słodkie. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  101. Super!Lepsze niż drożdżowe!Już je wpisałam do mojego zeszytu. Posypałam je waniliowym cukrem pudrem! Będą w moim domowym menu na stałe!

    OdpowiedzUsuń
  102. Racuchy przepyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  103. Super...pyszne...Dziękuję za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  104. dziś wypróbuje :) oby wyszły tak puszyste jak na zdjęciu:)

    OdpowiedzUsuń
  105. Właśnie je skończyłam no super wyszły ubiłam tylko oddzielnie białko i były takie puchate.

    OdpowiedzUsuń
  106. Właśnie robię :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń
  107. Wczoraj wyszły. Były tak przepyszne, że dzisiaj robię drugi raz :)

    OdpowiedzUsuń
  108. Smaczne ale wyszło mi ich mało :)

    OdpowiedzUsuń
  109. Robię bardzo podobnie racuchy z małą różnicą- zamiast proszku do pieczenia dodaje drożdże. Moja mama zawsze drożdże mieszała z cukrem (szybko się rozpuszczają), a jajko o mleko wcześniej wyciągała z lodówki, żeby nie były zimne (nie wiem dlaczego ale robię tak samo). Pyyycha!

    OdpowiedzUsuń
  110. Coś okropnego..! zal;[

    OdpowiedzUsuń
  111. nie dziwie sie ze mowisz ze okropne poniewaz sam(a) jestes okropnie beznadziejna - masz dwie lewe rece ! Jak dla mnie nie pierwszy raz robilam i sa pycha !!!

    OdpowiedzUsuń
  112. wczoraj zrobilam pierwszy raz,ale z bananami i nektarynkami....wyszly znakomite!!szybko zniknely i wszystkim bylo malo;)
    dziekuje za przepis
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  113. Obrzydliwe gnioty, chyba chodziło o półtorej łyżki mąki, a nie półtorej szklanki. No chyba, że jesteśmy bardzo oszczędni... ciasto właśnie zatkało zlew, a zapewniam, że gotuję bardzo dobrze. Cos strasznego, nie rozumiem zachwytu :/

    OdpowiedzUsuń
  114. fantastyczne,leciutkie,pachnace,pulchniutkie,chrupiace,az same do gebki wchodza;)REWELACJA POLECAM WZYTKIM,BLYKAWICZNIE SIE JE ROBI POL GODZ I MAZ JUZ JE NA STOLE;)POLECAM ZROBIC Z PODWOJNEJ PORCJI,BO JEDNA TO MALO;)

    OdpowiedzUsuń
  115. Raj w podniebieniu. Nic dodać i nic ująć:)

    OdpowiedzUsuń
  116. Pyszne!Moja Maya zjadla 4!!Tyle ile ma lat:-)pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
  117. wlasnie zrobilam z maki pelnoziarnistej ; pycha;wnuczek juz sie zajada

    OdpowiedzUsuń
  118. Pierwsza klasa zajebiste

    OdpowiedzUsuń
  119. Bardzo fajny przepis - mój niejeadek zjadł 2 duże racuchy :)

    OdpowiedzUsuń
  120. Zrobiłam wg. przepis.Pyszne delikatne, słodkie...takie jak powinny być:)

    OdpowiedzUsuń
  121. zrobiłam racuchy są pyszne pozdrawiam;]

    OdpowiedzUsuń
  122. A więc tak,
    miałam pewne obawy czytając negatywne komentarze lecz postanowiłam się nie zniechęcać.
    Cynamonu jak dla mnie jest w sam raz.
    Nie miałam cukru waniliowego, więc dodałam cukru pudru (lubimy słodkie więc dałam 6 łyżek cukru pudru).
    Wszystko zmiksowałam mikserem (wydaje mi się że wtedy placuszki wychodzą bardziej puszyste)i pokroiłam bardzo cieniutkie plasterki jabłka.
    Placki wyszły prawie IDEALNIE ;) Znalazłam tylko jedną wadę-zbyt szybko znikają z talerzy :D
    A co do komentarza o tym że ciasto wyszło zbyt gęste i zapchało zlew-MLEKO NIE MA BYĆ W PROSZKU ;)hehe

    OdpowiedzUsuń
  123. Pyszneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  124. własnie zrobiłam i są pyszne polecam

    OdpowiedzUsuń
  125. Pyszne sa te racuszki i bardzo latwy przepis, ja do jablek dodalam jeszcze rabarbar wyszly bardzo dobre i nie chlona truszczu :).
    Polecam!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  126. rewelacyjny przepis ! :) najlepszy jaki spotkalam bo porcja akurat na 2-3 osoby, latwo i szybko sie robi i tanie produkty :P i w dodatku bez drozdzy :) super !

    OdpowiedzUsuń
  127. Pyszne - najlepsze jakie robiłam do tej pory:)

    Moja rada: warto dodać 2-3 łyżki wódki wówczas racuszki nie będę wchłaniać oleju.

    OdpowiedzUsuń
  128. Na ile to osób?

    OdpowiedzUsuń
  129. Wyszły pyszne super przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  130. Dodałam tylko więcej cukru pudru bo lubimy słodkie, ale przepis super łatwy i przepyszny!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  131. pycha pierwsza klasa! szybko pysznie i nie drogo . dziekuje

    OdpowiedzUsuń
  132. Te placuszki to istna pychotka:)Ławe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu!

    OdpowiedzUsuń
  133. wlasnie robie zobaczymy czy wyjda takie piekne jak na zdjeciu :)

    OdpowiedzUsuń
  134. super smaczne nie dodałam cynamonu ale i tak wyszły extra pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  135. Pamietam, ze przepis mojej babci zawieral drozdze, chodzenie na palcach, zeby ciasto nie opadlo itp. Wiec nigdy sama racuchow nie robilam. Az do dzisiaj. Wyszly bardzo dobre, wyrosly jak na drozdzach :)

    OdpowiedzUsuń
  136. Wczoraj je zrobiłam, są wyśmienite!!! I jak szybko się je przyrządza :) Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  137. Przepis ok, tylko moim zdaniem za duzo proszku do pieczenia...

    OdpowiedzUsuń
  138. bobma!!! najlepsze!!! jabluszka starlam na tarce(duuzo jablek) i dodalam troche sody, polecam!

    OdpowiedzUsuń
  139. żadna rewelacja, nie wiem czym się tak podniecacie za przeproszeniem. :)

    OdpowiedzUsuń
  140. placuszki są przepyszne, proste w przyrządzeniu!!!!polecam marta

    OdpowiedzUsuń
  141. Też zrobiłem i wyszły bardzo dobre, dziękuje za przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  142. właśnie się zastanawiam czy je zrobić... a co mi tam spróbuje:p przepis brzmi smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  143. właśnie też je robie mam nadzieje ze dobre wyjdą :) pozdrawiam Laura

    OdpowiedzUsuń
  144. przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  145. najgorszy na swiecie

    OdpowiedzUsuń
  146. Moj dwulatek wlasnie sie zajada ; ) dodalam jeszcze rodzynki, bo bardzo pasowaly mi do cynamowu i mala gruszke, bo musialam ja bardzo szybko do czegos wykorzystac, wyszly pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  147. Pyszny i szybki przepis:))))

    OdpowiedzUsuń
  148. Wyśmienite !!! Dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  149. właśnie skończyłam je robić:) bardzo dobre, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  150. Ja też właśnie skończyłam robić i nie wyrosły tak jak na zdjęciu:( co mogłam zrobić źle?

    OdpowiedzUsuń
  151. Hey na ile procji starcza przepis zamierzam dzis zrobic cos dobrego..?:)

    OdpowiedzUsuń
  152. Robiłam i niestety daleko im do racuszków, nie wyrastają,a poza tym ten cynamon zabija prawdziwy smak racuchów!!!

    OdpowiedzUsuń
  153. hej ja je robie z tego przepisu od 2 lat a moja coreczka 11lat i zonka sie zajadaja az milo sa wysmienite pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  154. bardzo bardzo dobre

    OdpowiedzUsuń
  155. nie wiem jak wyjda, robilam inne ale sprobowac mozna,dam znac jak wyszly

    OdpowiedzUsuń
  156. MASAKRA!!!!!!!!!! BARDZIEJ CHUJOWYCH RACUCHO PODOBNYCH PLACKÓW NIE JADŁAM , W DUPE SE WŁÓZ TO GÓWNO!!!!!!!!! fuuuuuuuuuuu!!!!!!!!


    jadzinia

    OdpowiedzUsuń
  157. Świetne, przepyszne, proste do zrobienia, w sumie z tego przepisu to sporo ich wychodzi :)

    OdpowiedzUsuń
  158. Właśnie dzisiaj mam zamiar zrobić te racuszki :-) bardzo dziękuję za przepis :-)

    Paweł.

    OdpowiedzUsuń
  159. Bardzo dziękuję Pani za taki superowy przepis-Ania

    OdpowiedzUsuń
  160. dziękóweczka za przepis! zaraz biorę się do roboty! :)

    OdpowiedzUsuń
  161. Da się zjeść ale rewelacji nie ma

    OdpowiedzUsuń
  162. Dziś skorzystałem z tego przepisu. Po usmażeniu posypałem cukrem pudrem i były pyszne. Można polać słodką śmietanką albo posmarować konfiturą lub dżemem albo nałożyć sałatkę owocową z pokrojonych np: bananów, ananasa, winogron itd.
    Te racuchy na zdjęciu są bez cynamonu bo są takie białawe.

    OdpowiedzUsuń
  163. pychotki mniam mniam.

    OdpowiedzUsuń
  164. Bardzo dobre :) Wyszły za pierwszym razem :) Dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń
  165. zabieram sie do roboty...

    OdpowiedzUsuń
  166. Placuszki rewelacja, tak prosty przepis ze az wstyd jak ktos pisze ze nie dobre!!!! pewnie nie umie odpowidenio zrobic wg przepisu:) bardzo dobre, rewelacja. Dziekuje za przepis . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  167. Przepyszniaste!!! dziekuje za przepis i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  168. dziękuje bardzo!
    Właśnie zajadamy się z synkiem, sporadycznie gotuję a że dzisiaj siedzimy w domu bo mały chory to postanowiłam mu zrobić coś pysznego.

    Świetny przepis.

    Prosty bez udziwnień.
    dziękujemy!

    OdpowiedzUsuń
  169. właśnie dziś będę robić na obiadek:)racuszki mnia mniam palce lizać!!!

    OdpowiedzUsuń
  170. dziękuję za pyszny przepis!...właśnie wszystkie zniknęły, a zrobiłam 1.5 porcji:))

    pozdrawiam:)
    Guriana:)

    OdpowiedzUsuń
  171. Przepyszne!!! Szukalam prostego i szybkiego przepisu na racuchy - ten jest najlepszy i najprostszy!!! Dziekuje za pyszna kolacje :)

    OdpowiedzUsuń
  172. Racuchy świetne i u mnie wyszły. Widocznie trzeba włożyć w nie trochę serca by się udały ;)Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  173. Wygladaja świetnie, ja niestety jestem na diecie ketogennej :(((

    OdpowiedzUsuń
  174. takie sobie, zbite, mało słodkie, dość tłuste, ale jak się chce szybko przekąsić coś ciepłego i kalorycznego to są ok.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pyszne wlasnie zrobilam dziekuje za przepis

      Usuń
  175. a moze teraz ja...

    co do racuchow to nalezy uzywac szlanki(kubka) tego samego do skladnikow... a sol proszek itd, wystarczy po lyzecce

    OdpowiedzUsuń
  176. Właśnie zabieram się z mamą do zrobienia tych racuszków. Ze względu na bardzo dobre opinie postanowiłam skorzystać z Pani przepisu. Mam nadzieję, że i mnie wyjdą równie smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  177. przepyszne!!! Nigdy mi tak ladnie na proszku nie wyrastaly, a te cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  178. Pierwszy raz mi wyszly racuchy;)Super przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  179. Pomimo ze bez cynamonu, z cukrem normalnym i danym ciut więcej mleka wyszły pysznie.
    Nie lubię gotować ale te racuszki to wyszły idealnie pulchniutkie jak nigdy dotąd. Dziękuje córeczka także

    OdpowiedzUsuń
  180. fajne, własnie robię

    OdpowiedzUsuń
  181. pierwszy raz robilam z cynamonem, sa pyszne! Moja Babcia jak bylam mala polewala jeszcze smietana :)) mmmm....pychotka!!! :))

    OdpowiedzUsuń
  182. Racuchy REWELACJA!!! Pierwsza klasa!! Przepis znakomity,następnym razem zrobię podwójną porcję bo zniknęły w mig!!:)

    OdpowiedzUsuń
  183. one musza plywac w oleju czy moge smazyc na teflonie z mala iloscia tluszczu??? prosze o odpowiedz :)

    OdpowiedzUsuń
  184. Hm... zrobiłam, nie były złe, ale moje są o wiele lepsze. Mam 12 lat i sama wymyśliłam przepis, pisać na moje konto gg:) Sorki, ale nie są za dobre...

    OdpowiedzUsuń
  185. Bleeeeeeeeeeeeeeeee ochyda fuj masakra do dupy i sie wypchaj

    OdpowiedzUsuń
  186. dziś zrobiłam, bardzo smaczne. cała rodzinka jadła, aż się uszy trzęsły. polecam!

    OdpowiedzUsuń